Levitra

Početak dejstva nakon uzimanja: 1h

Dužina trajanja dejstva: do 5h

Način primene i konzumiranja: Preporučena doza za početak je pola tablete ovog proizvoda. Treba je popiti sa čašom vode oko 60 minuta pre seksualnog odnosa. Ne preporučuje se uzimanje više od 20 mg, odnosno više od jedne tablete, na dan.

Nemojte piti sok od grejpfruta kada koristite lek Levitra, jer može uticati na uobičajeno dejstvo leka.

Napomena:  Posle obilnog obroka, potrebno je više vremena za započinjanje dejstva leka. Ne preporućuje se konzumiranje alkoholnih pića u većoj meri pre uzimanja leka.

SASTAV
Glavni aktivni sastojak je vardenafil HCI, koji deluje kao inhibitor PDE5.

Svaka tableta sadrži 20 mg vardenafila (u obliku vardenafil-hidrohlorid, trihidrata).

Po tome, ali i po načinu na koji stimuliše erekciju, slična je sildenafil citratu, glavnom aktivnom sastojku Viagre. Međutim, izbor mnogih muškaraca je upravo Levitra, zato što se sa manjim dozama, postižu isti efekti, za koje bi, sa Viagrom, bilo potrebno uzeti mnogo veću dozu.

PAKOVANJE
Pakovanje sadrži 4 tablete.

Levitra je lek za tretman erektilne disfunkcije.

Levitra funkcioniše tako što stimuliše širenje krvnih sudova u penisu, čime se do njega doprema više krvi, što dovodi do postizanja i održanja erekcije. Kao i većina lekova za erektilnu disfunkciju, i Levitra deluje isključivo ukoliko postoji seksualna stimulacija.

Ovaj lek je u formi okruglih, narandžastih, filmom obloženih tableta, na čijoj jednoj strani se nalazi naziv proizvođača „Bayer“, a na drugoj strani istaknuta je doza.

NEŽELJENA DEJSTVA
Lek Levitra, kao i svi drugi lekovi, može da ima neželjena dejstva, mada se ona ne moraju ispoljiti kod svih. Većina neželjenih dejstava su blaga ili umerena.

Osip, teškoće pri disanju, oticanje lica, usana, jezika ili grla znaci su alergijske reakcije, do koje može doći upotrebom Levitre. Zato je u ovim slučajevima neophodno potražiti medicinsku pomoć.

Lek Levitra ne smete koristiti: 

 • Ukoliko ste alergični (preosetljivi) na vardenafil ili bilo koji drugi sastojakovog leka (naveden u poglavlju 6). U znake alergijske reakcije spadaju ospa, svrab, otečeno lice ili usne i plitak dah. 
 • Ukoliko istovremeno uzimate lekove koji sadrže nitrate, kao što je glicerol trinitrat za anginu, ili donore azotnog oksida, kao što je amil nitrit. Uzimanje ovih lekova sa lekom Levitra može značajno utiacti na Vaš krvni pritisak.
 • Ukoliko uzimate ritonavir ili indinavir, lekove za terapiju infekcije humanim imunodeficijentnim virusom (HIV).  Ukoliko imate više od 75 godina i uzimate ketokonazol i itrakonazol, lekove za lečenje gljivičnih oboljenja. 
 • Ukoliko imate neko ozbiljno oboljenje srca ili jetre.
 • Ukoliko ste na bubrežnoj dijalizi.
 • Ukoliko ste nedavno imali srčani ili moždani udar.
 • Ukoliko imate ili ste imali nizak krvni pritisak.
 • Ukoliko u Vašoj porodici postoji nasledno degenerativno oboljenje očiju (kao što je retinitis pigmentosa). 
 • Ukoliko ste bilo kada imali stanje koje uključuje gubitak vida usled oštećenja optičkog nerva uzrokovan nedovoljnim snabdevanjem krvi, poznato kao nearterijska anteriorna ishemijska optička neuropatija (NAION). 
 • Ukoliko uzimate riociguat. Ovaj lek se koristi u terapiji pulmonarne arterijske hipertenzije (npr. visok krvni pritisak u plućima) i hronične tromboembolijske pulmonarne hipertenzije (npr. visok krvni pritisak kao posledica krvnih ugrušaka). Pokazano je da inhibitori fosfodiesteraze 5, kao što je Levitra povećavaju hipotenzivni efekat ovih lekova.
 • Ukoliko uzimate riociguat ili imate nekih nedoumica, obratite se Vašem lekaru.

Učestalost neželjenih dejstava je data po sledećim kategorijama:

Veoma česta neželjena dejstva (mogu se javiti kod više od 1 na 10 pacijenata koji uzimaju lek)  Glavobolja

Česta neželjena dejstva (mogu se javiti kod 1-10 na 100 pacijenata koji uzimaju lek) 

Vrtoglavica, crvenilo,  zapušen nos ili curenje iz nosa, poremećaj varenja

Povremena neželjena dejstva (mogu se javiti kod 1-10 na 1 000 pacijenata koji uzimaju lek) 

Oticanje kože i sluzokože uključujući otok lica, usana ili grkljana,  poremećaj sna,  utrnulost i poremećaj percepcije dodira,  pospanost,  poremećaji vida; crvenilo očiju, uticaj na viđenje boja, bol i neprijatnost u oku, osetljivost na svetlo,  zvonjenje u ušima; vertigo, ubrzan rad srca ili lupanje srca, zadihanost, zapušen nos, želudačni refluks, gastritis, bol u stomaku, proliv, povraćanje; mučnina, suva usta, povišen nivo enzima jetre u krvi, ospa, crvenilo kože, bol u leđima ili mišićima; povišen nivo mišićnog enzima (kreatin fosfokinaze) u krvi, ukočenost mišića, produžena erekcija, opšte loše osećanje

Retka neželjena dejstva (mogu se javiti kod 1-10 na 10 000 pacijenata koji uzimaju lek) 

Zapaljenje očiju (konjuktivitis), alergijske reakcije, uznemirenost, nesvestica, amnezija, epileptični napad, povišeni očni pritisak (glaukom), povećano stvaranje suza, uticaj na srce (kao što je srčani udar, promenjen puls ili angina), visok ili nizak krvni pritisak. krvarenje iz nosa, uticaj na rezultate analize krvi kod provere funkcije jetre, osetljivost kože na sunčevo zračenje, bolne erekcije, bol u grudima

Veoma retka neželjena dejsta ili neželjena dejstva nepoznate učestalosti (mogu se javiti kod najviše 1 na 10 000 korisnika ili se učestalost ne može proceniti na osnovu dostupnih podataka): 

Krv u urinu (hematurija), krvarenje iz penisa (penilna hemoragija), prisustvo krvi u spermi (hematospermija)

NAČIN ČUVANJA
Na temperaturi do 30°C, u originalnom pakovanju, zaštićeno od vlage i van domašaja dece.

Priuštite sebi nezaboravne trenutke, uživajte u seksu.

Originalna pakovanja sa hologramom.

Rok upotrebe označen na originalnom pakovanju
Diskrecija zagarantovana.
Dostava na celoj teritoriji Srbije se vrši putem pošte ili kurirske službe.

Poručite pozivom ili porukom (sms, viber, whats app) na broj telefona +381 (0)69 711 601 ili na e-mail adresu: preparatizapotenciju.srbija@gmail.com