Preporuke doktora za uzimanje preparata za potenciju

Kada je reč o erektilnoj disfunkciji kod muškarca – definiija za istu, evropske urološke asociacije (EAU), glasi – erektilna disfunkcija jeste nemogućnost postizanja i održavanja čvrste erekcije, dovoljne da obezbedi zadovoljavajću seksualnu aktivnost.

Ukoliko do iste dođe, pre svega, neophodno je i od izuzetne važnosti zakazati posetu urologu i bez zadrške ispričati sve o svom problemu; reč stručnjaka je najbitnija.

Manjak libida može biti uzrok mnogim pojavama. Disfunkcija polnog organa, ipak, nije nešto što dolazi preko noći, potrebno je da prođe određen vremenski period dok ne dođe do potpune erektilne disfunkcije (ED).

Muškarci o ovome retko pričaju otvoreno i glasno, ali veoma je bitno da o tome ne ćute – pogotovo, jer ovakav problem nije niti redak, niti nerešiv. Važno je da znaju da svakako nisu sami u tome, i da se uz razgovor sa stručnjakom i uz adekvatnu primenu pilula za potenciju, veoma lako može doći do rezultata, promene, i rešenja samog problema.

Dijagnoza

Erekcija se javlja kada dođe do pumpanja krvi u penis čineći ga tvrdim. Uzrok erekcije najčešće je razmišljanje muškarca o seksu, stimulacija penisa ili oba.

Iako se možda u prvi mah tako ne čini, erekcija je izuzetno kompleksan psihofizički proces na koji utiče bezbroj različitih faktora, a oni koji mogu negativno uticati na isti jesu: velike količine nikotina i alkohola, stres, umor, nervoza, smanjena produkcija testosterona i drugi.

Stručna lica objašnjavaju, takođe, da uzroci erektilne disfunkcije variraju i u zavisnosti od starosne granice muškarca.

Reč stručnjaka

Pre nego što se prepiše pilula za kontracepciju, neophodno je znati uzrok ED. Kod mlađih muškaraca najčešči razlog impotencije jeste anksioznost – nervoza usled neiskustva, a samim tim i nedostatka samopouzdanja pri dolasku do samog čina seksa.Nedostatak libida u mlađim godinama može biti uzokovan i umorom, kao i prekomernim korišćenjem alkohola.

Kada je reč o srednjem dobu, česti uzroci impotencije ove starosne grupe jesu prekomeran rad, preopterećenost, stres, osećaj krivice ili tugovanje za nekim, nesređena ishrana, dijabetes, itd.

Muškarci starijeg doba sa impotencijom susreću se na neki način prirodno, usled starenja. Ipak, 70 odsto svih 70-godišnjaka seksualno su potentni. Brojna istraživanja pokazuju da je kod starijih muškaraca – uključujući i one sa visokim krvnim pritiskom – jedan od uzroka naglo zakrčenje arterija. Muškarci u ovoj grupi, stoga, treba da posebno vode računa o zdravstvenom stanju, održavaju krvni pritisak u normali kao i nivo holesterola niskim. Adekvatna ishrana i redovna fizička aktivnost su neophodni.

Najbolje rešenje: pilula za potenciju

Iako postoje brojne prirodne metode koji su pomagači i mogu dobro uticati na potenciju muškarca ili delovati kao afrodizijak – poput određenih prehrambenih proizvoda kao što su meso, avokado, jagode, smokve, banane, losos, ostrige, ljuta papričica, koštunjavo voće, tartufi, rotkvice, peršun, ren, razni čajevi za potenciju od kojih je na glasu miks od koprive, čubara (rtanjskog čaja) i bosiljka.

Ipak, za kompletno i sigurno rešenje problema, neophodno je obratiti se za pomoć lekaru i uz konsultaciju sa njim odabrati najbolje rešenje u vidu pilule za potenciju, koja će na siguran, proveren način, efikasno i bezbedno rešiti prvenstveno zdravstveni problem, a onda i sve ostalo – u vidu poboljšanja samopouzdanja i samog kvaliteta života muškarca.

Kod nekih vidova impotencije moguće je trajno izlečenje, dok kod drugih nije (ali se svakako mogu uspešno lečiti, rešenje uvek postoji).

U prvu grupu spadaju psihogena, posttraumatska arteriogena i hormonalna erektilna disfunksija.

Ono što je bitno znati jeste to da je sprečavanje dolaska do impotencije lakše nego što mislite. Da bi do sprečavanja iste došlo, neophodno je uživanje zdravog načina života kao i neprestana briga o duhu i telu. Potencija je znak zdravlja, u svakom smislu.

Ipak, ukoliko dođe do problema, nikako se ne preporučuje bilo kakvo uzimanje lekova niti terapije bez prethodne konsultacije sa lekarom.