Odlaganje ejakulacije i produženo seksualno zadovoljstvo

Ne postoji osoba koja je seksualno aktivna, a koja bar jednom u životu nije doživela neku neprijatnost prilikom seksualnog odnosa. Tačnije, i više puta u toku života. Sve je to prirodno i ljudski, ali je ipak neprijatno iskustvo koje bismo svi želeli da izbegnemo. Uspešan seksualni odnos i zadovoljstvo oba partnera zavisi od mnogo faktora, stoga je potrebno učiniti nešto da bi se svi ti faktori poklopili. Jedna od neprijatnosti koja se neretko dešava muškarcima i koja onemogućava uspešan seksualni odnos jeste prevremena ejakulacija. Prevremena ejakulacija se javlja kada muškarac dostigne orgazam, odnosno ejakulira previše brzo i bez kontrole nad samim događajem. Ključno za prevremenu ejakulaciju je da muškarac nema kontrolu nad ovim procesom i da se to dešava bez njegove volje, najčešće za vreme predigre ili vrlo brzo tokom seksualnog odnosa.

Kada uzmemo u obzir da žene teže dostižu orgazam i da im, shodno tome, potrebno više vremena i posvećenosti muškarca, dobijamo opis neprijatne situacije, zbog koje se mogu javiti brojne negativne posledice na psihološkom i emotivnom planu, kao i problemi u partnerskom odnosu. Na psihološkom planu, negativne emocije usled ovakve situacije mogu dovesti do manjka samopouzdanja, nesigurnosti, sumnje u sebe kao muškarca, narušavanja slike o sebi i svojoj muškosti, čime se problem samo produbljuje. Žena u ovakvim situacijama ostaje uskraćena za seksualno zadovoljstvo, nakupljanje negativnih osećanja dovodi do frustracije i opšteg nezadovoljstva seksualnim životom. Nisu retke ni situacije da žena pod pritiskom akumulirane frustracije optuži partnera da je sebičan, da misli samo na sebe, čime se samo pogoršava stanje u partnerskom odnosu. Ukoliko ne postoji kvalitetna razmena osećanja i misli među partnerima, ako ne komuniciraju o postojećim problemima, učestalost ovakvih scenarija se povećava, nezadovoljstvo oba partnera se prolongira, a situacija pogoršava. Faktori koji dovode do prevremene ejakulacije su brojni i mogu imati psihološku ili biološku osnovu. Ranije se smatralo da uzrok prevremene ejakulacije ima isključivo psihološku osnovu, dok današnja medicina stoji iza stava da je prevremena ejakulacija posledica složenih interkacija psiholoških i bioloških faktora.

Pod psihološke faktore spadaju stres, anksioznost, depresija, manjak samopouzdanja, pogrešna uverenja o sebi, kao i osećaj krivice zbog postojećeg problema. U težim slučajevima uzrok može ležati i u negativnim ranim seksualnim iskustvima ili nekim traumatičnim događajima iz prošlosti, kao što je seksualno zlostavljanje. Među psihološke faktore prevremene ejakulacije spadaju i emotivni problemi. Problemi u vezi sa partnerom čak su i jedan od glavnih faktora javljanja prevremene ejakulacije ili erektilne disfunkcije. Biološki faktori koji doprinose prevremenoj ejakulaciji su narušen hormonski balans u organizmu, u težem slučaju može biti upala ili infekcija prostate ili uretre. Pored toga, nuspojave konzumiranja određenih lekova takođe mogu dovesti do preuranjene ejakulacije. Kada se muškarac suoči sa ovom neprijatnošću, sasvim je razumljivo da će tražiti najefikasniji način da je se reši. Malo koji preparati su toliko efikasni u tretiranju ovog problema kao peineili sprej i peineili maramice za odlaganje ejakulacije. Dejstvo peineili spreja počinje 5 minuta nakon nanošenja, tako da ne morate dugo čekati da biste videli efekat. Kompatibilan je za upotrebu sa svim vrstama kondoma, tako da ne morate brinuti o tome kako jedan proizvod utiče na drugi. Peineili sprej sadrži prirodne supstance koje su potpuno bezbedne za upotrebu. Peineili sprej deluje tako što sa supstancama biljnog porekla u kombinaciji sa lokalnim anestetikom reverzibilno blokira prenos nadražaja u perifernim nervima na mestu primene, odnosno polnom organu. Pored peineili spreja, u ponudi se nalaze i peineili maramice koje imaju identično dejstvo, jednako lake i bezbedne za upotrebu. Peineili maramicu jednostavno blago utrljati na polni organ 5 minuta pre seksualnog odnosa i uživati u njenom efikasnom dejstvu. Odlaganje završnice nikad nije bilo lakše uz peineili preparate, tako da Vam problemi sa preuranjenom erekcijom ne moraju više zadavati glavobolju.